NIEUWS

Nieuwe website

De Stichting heeft een nieuwe website.

De website is nog niet helemaal klaar, er zullen binnenkort nog een aantal pagina's en teksten worden aangepast

Infobord bomen- en vogelwandelingen onthuld - wandelpaden geopend

Sinds enige tijd zijn er door samenwerking met de afdeling Noord-Midden Achterhoek van het Instituut Voor Natuurrecreatie (IVN) en Achterhoek Toerisme door Sichting Van Well-Nijhof twee wandelroutes aangelegd. Met de onthulling van een informatiebord aan het Wildpad in Ruurlo, tegenover de ingang van Camping Tamaring, zijn op 22 juni 2023 de twee wandelroutes officieel in gerbuik genomen. De twee wandelingen, welke vanaf Camping Tamaring van start gaan en gemarkeerd zijn, zijn samen met het IVN samengesteld. De Bomenwandeling in 't Rijkenbargse bos en de Mezerij heeft een lengte van 2,5 kilometer en de Vogelwandeling over en rond het Landgoed Erve Kostverloren heeft een lengte van 4,5 kilometer. Op de pagina wandelingen vindt u meer over deze wandelingen.

Samenwerking met Rentmeesterkantoor Eelerwoude

In 1995 is Eelerwoude als rentmeester betrokken geweest bij de eerste aanvraag voor het Landgoed Erve Kostverloren als NSW-landgoed. Eind 2022 zijn de Stichting en Eelerwoude een nieuwe samenwerking aangegaan. 

Uitbreiding bezit Stichting

In oktober 2022 heeft de Stichting uit de nalatenschap van de heer en mevrouw Van Well-Nijhof, de oprichters van de Stichting, het Landgoed Erve Kostverloren in eigendom verkregen. Het landgoed is groot 24 hectare en omvat zowel cultuur- als bosgrond. Het totale bezit van de Stichting is nu 50,2 hectare, verdeeld over Landgoed De Mezerij en Landgoed Erve Kostverloren. De verdeling over de landgoederen is opgenomen op de pagina "Landgoed" (oppervlaktes volgens rangschikking Natuurschoonwet)